VoiceWell-hoito

vw_logo

VoiceWell-hoidolla apua toistuviin päänsärkyihin ja kiputiloihin

Purentaongelmat, huimaus, hampaiden narskuttelu, niska-hartiaseudun vaivat, äänenkäytön ongelmat

VoiceWell-hoito kohdistuu lihaksiin ja rakenteisiin, joilla on välitön yhteys kurkunpään, hengityksen, purennan, leukojen ja kielen toimintoihin. Hoitomenetelminä käytetään hierontaa ja muita manuaalisia hoitotekniikoita. Joskus hoidosta puhutaan purentalihashierontana, vaikka hoito on paljon muutakin. Hoitoalueena voi purentalihasten lisäksi olla vaikka koko keho, koska hoidossa pyritään ottamaan huomioon lihaskalvoketjut ja niiden vaikutukset toisiinsa.

Hoidosta hyötyvät erityisesti puheammateissa toimivat henkilöt (opettajat, luennoitsijat, papit, asiakaspalvelutyöntekijät), laulajat, muusikot, sekä teatteri- ja musiikkialan harrastajat. Hoito soveltuu myös henkilöille, joilla ilmenee erilaisia jännityksiä ja kireyksiä äänenkäytössä tai kipuja pään ja leukojen alueella. Hoito voi olla myös osa kuntoutusta, jos henkilöllä on puhe- tai nielemisvaikeuksia.

Hoitosuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeet huomioon ottaen. Yhden hoitokerran kesto on yleensä noin 60 minuuttia. Tarjolla on myös erikseen noin 90 minuutin mittainen hoito, jossa hoitoalue on huomattavasti laajempi. Hoito voidaan tehdä myös ns. täsmähoitona 30 minuutissa, jos asiakkaalla on selkeästi rajattu hoitoalue. Tämä vaatii yleensä kuitenkin sen, että asiakas on jo pidempään käynyt hoidettavana  ja hoitosuunnitelmaa voidaan räätälöidä juuri hänen tarpeitaan silmällä pitäen.

VoiceWell-hoidon ovat kehittäneet Kicka Leppänen ja Kirsi Vaalio.

 

Kolibrin kosketus hyvinvointihoitolassa VoiceWell-hoitoa tekee Anneli Halme.